Asbjørn Slettemark: Her er seriene du bør se i sommer

Tre kjappe tips fra Norges mest profilerte serieelsker.

Som TV-anmelder i Aftenposten og programleder i podcasten «Kompasset» (blant mye annet), ser Asbjørn Slettemark mer serier enn de aller fleste. 

Her deler han tre kjappe tips til deg som trenger en serie i sommer: 

1. The Americans på Netflix

--- Vi er tidlig på Ronald Reagans 80-tall, Elizabeth og Philip Jennings bor i et fint hus utenfor Washington. De driver sitt eget, lille reisebyrå, har to barn og griller med naboen.

De er et helt vanlig ektepar, bortsett fra at de er dypt plasserte spioner for Sovjet. Faktisk er de russere som ble plantet i Washington på 60-tallet.

De fire første sesongene av The Americans ligger på Netflix, det er det beste familiedramaet og den mest suggerende thrilleren du har fått på 2010-tallet.

2. Mozart In The Jungle på Viaplay

Ta en solid dose sex og drugs fra Mötley Crües karriere, kok det sammen med en vårkåt, nyansatt dirigent i New York-filharmonien og krydre det med pingpong-dialogene fra Girls og Sex & The City.

Mozart In The Jungle er både morsom, sexy, underholdende og rørende.

3. The Young Pope på C More

Dette er kanskje ikke en serie for alle. Men om du alltid har drømt om å se Jude Law spille en uberegnelig, ung pave som siterer Daft Punk og leverer harmdirrende taler mot abort og promiskuøs sex, da er The Young Pope serien for sommeren.

Dramatisk og humoristisk, men også tankevekkende og usedvanlig lekkert laget.

Stengt