«Atlanta» toppet listene over beste serier i 2016 – nå er sesong 2 her

Komiserien har begeistret TV-kritikerne og en stadig voksende fanskare. Du finner hele første sesong i T-We, og nå er sesong to i gang på FOX og i T-We.

Mens TV-serier før var veldig lett å plassere som enten krim, drama eller komedie, har de siste års rivende utvikling av formatene gjort denne typen kategorisering mye vanskeligere.

«Atlanta» (første sesong er nå inkludert med TV- og strømmetjenesten T-We) er definitivt en serie som ikke passer inn i noen forhåndsdefinerte rammer. Flere av episodene minner egentlig mest om noveller, som plutselig kan ta sine helt egne veier.

Dette er med andre ord ikke for alle, men har du sansen kan dette fort bli din nye favorittserie.

Det har den blitt for svært mange kritikere, og det er vanskelig å finne en oppsummering av serieåret 2016, uten å finne første sesong av Atlanta blant favorittene.

Sesong 2 hadde premiere på FOX i starten av april – til fortsatt glimrende kritikker – og nye episoder sendes hver tirsdag kl. 22.50.

«Atlanta fortsetter å være en soleklar anbefaling til både nye og gamle seere», skriver Filmpolitiet i sin anmeldelse av den nye sesongen.

Om du gikk glipp av de første episodene i starten av april, finner du dem nå klare til strømming i T-We.

Se de første episodene i sesong 2 her

Ikke særlig glamorøst

«Atlanta» er skapt av Donald Glover, kjent for mange allerede fra tv-serien «Community» og snart kjent for enda flere som Lando Calrissian i filmen om den unge Han Solo.

Den ytre handlingen i er forsåvidt enkel nok å forklare - vi følger Earn Marks (Glover), som i pilotepisoden oppdager at fetteren Alfred «Paper Boi» (Brian Tyree Henry) er i ferd med å få et gjennombrudd på byens rapscene.

Earn har selv en karriere som står på stedet hvil og et særdeles komplisert forhold til ekskjæresten som han har en datter sammen med. Å bli manageren til Paper Boi virker som en mulighet ut av uføret.

Så kan man kanskje tro at dette er en slags «Entourage»-historie, der vi følger denne gjengens ferd mot toppen av hitlistene. Men nei, å være miksteipstjerne i Atlanta er ikke særlig glamorøst.

Dopet flyter, våpnene ligger og slenger og de fleste hovedkarakterene her sliter voldsomt med å få endene til å møtes.

Se første sesong her eller på boksen

Intens kritikerros

Så nei, dette er ingen lett komedie - men snarere en ofte eksperimentell serie som tar opp viktige spørsmål rundt rase, kunst og klasse (uæh, nå fikk vi den til å låte skikkelig kjedelig - og det er den jo heller ikke).

Og tror du ikke på oss, kan vi jo nevne at den hentet hjem flere Emmy i fjor - blant annet vant Glover for beste regi i en komiserie og beste mannlige skuespiller. Vi kan også nevne at NRK Filmpolitiet belønnet den med terningkast seks

Det beste er jo likevel bare om du sjekker den ut selv.

Fans av den underfundige humoren i «Louie», surrealismen i «Twin Peaks», Donald Glover fra «Community» og Atlanta-hip hop bør definitivt kjenne sin besøkelsestid.

Første sesong av «Atlanta» ser du i FOX+-arkivet på TV- og strømmetjenesten T-We. Sesong to ser du hver tirsdag klokken 22.50 på TV-kanalen FOX. Episodene legges også ut i T-We etter at de har blitt sendt på TV. 

Last ned T-We-appen

Se sport, TV-serier og massevis av barneinnhold, når og hvor du vil. 

Stengt