Hurra! Fjorårets mest omtalte komi(?)serie er nå inkludert for deg

«Atlanta» har begeistret TV-kritikerne og en stadig voksende fanskare. Nå får flere se hva alt oppstyret dreier seg om.

Mens TV-serier før var veldig lett å plassere som enten krim, drama eller komedie, har de siste års rivende utvikling av formatene gjort denne typen kategorisering mye vanskeligere.

Atlanta» (første sesong er nå inkludert med TV- og strømmetjenesten T-We) er definitivt en serie som ikke passer inn i noen forhåndsdefinerte rammer. Flere av episodene minner egentlig mest om noveller, som plutselig kan ta sine helt egne veier.

Dette er med andre ord ikke for alle, men har du sansen kan dette fort bli din nye favorittserie.

Ikke særlig glamorøst

«Atlanta» er skapt av Donald Glover, kjent for mange allerede fra tv-serien «Community» og snart kjent for enda flere som Lando Calrissian i filmen om den unge Han Solo.

Se første sesong her eller på boksen

Den ytre handlingen i er forsåvidt enkel nok å forklare - vi følger Earn Marks (Glover), som i pilotepisoden oppdager at fetteren Alfred «Paper Boi» (Brian Tyree Henry) er i ferd med å få et gjennombrudd på byens rapscene.

Earn har selv en karriere som står på stedet hvil og et særdeles komplisert forhold til ekskjæresten som han har en datter sammen med. Å bli manageren til Paper Boi virker som en mulighet ut av uføret.

Så kan man kanskje tro at dette er en slags «Entourage»-historie, der vi følger denne gjengens ferd mot toppen av hitlistene. Men nei, å være miksteipstjerne i Atlanta er ikke særlig glamorøst.

Dopet flyter, våpnene ligger og slenger og de fleste hovedkarakterene her sliter voldsomt med å få endene til å møtes.

Intens kritikerros

Så nei, dette er ingen lett komedie - men snarere en ofte eksperimentell serie som tar opp viktige spørsmål rundt rase, kunst og klasse (uæh, nå fikk vi den til å låte skikkelig kjedelig - og det er den jo heller ikke).

Og tror du ikke på oss, kan vi jo nevne at den hentet hjem flere Emmy i fjor - blant annet vant Glover for beste regi i en komiserie og beste mannlige skuespiller. Vi kan også nevne at NRK Filmpolitiet belønnet den med terningkast seks

Det beste er jo likevel bare om du sjekker den ut selv.

Fans av den underfundige humoren i «Louie», surrealismen i «Twin Peaks», Donald Glover fra «Community» og Atlanta-hip hop bør definitivt kjenne sin besøkelsestid.

Første sesong av «Atlanta» ser du i FOX+-arkivet på TV- og strømmetjenesten T-We. Sesong to får premiere på TV-kanalen FOX i løpet av våren. 

Last ned T-We-appen

Se sport, TV-serier og massevis av barneinnhold, når og hvor du vil. 

Stengt