De beste familiefilmene er nesten alltid basert på bøker

«Den utrolige historien om den kjempestore pæra» er bare en av flere filmnyheter som mange barn allerede kjenner fra bøkenes verden.

Mange småbarnsforeldre har et forhold til bøkene til Jakob Martin Strid - den danske forfatteren og illustratøren har nemlig levert en mengde fargerike, humoristiske og ganske elleville fortellinger mange elsker. 

Mest populær av dem alle er nok Den utrolige historien om den kjempestore pæra (eller Beretningen om hvordan Jeronimus Bjergstrøm Severin Olsen ble gjeninnsatt i sitt rettmessige embete som Solbys borgermester, til glede for alle byens innbyggere, utenom én).

Tidligere i år ble boka filmatisert - og for et par uker siden ble den tilgjengelig i T-We Filmleie. 

En spennende reise

«Den utrolige historien ...» handler om elefanten Sebastian og hans beste venn, katten Mitcho, som bor i den hyggelige havnebyen Solby. Her er alt lfint, frem til den dagen byens elskede borgemester forsvinner.

På en fisketur fanger Mitcho en flaskepost som viser seg å være fra borgemesteren. Han skriver at han er strandet på en øde øy. I flasken ligger det også et lite frø som Sebastian og Mitcho planter, og i løpet av natten vokser det frem en kjempestor pære!

Og så skjer det noe som gjør at Mitcho og Sebastian plutselig befinner seg inne i pæra, ute på havet, på jakt etter borgermesteren. 

To særlige anbefalinger

Filmen (og boka!) anbefales varmt, og nå har vi også samlet en rekke andre familiefilmer som er basert på bøker i T-We Filmleie. 

Du finner dem under «Anbefalinger» inne i leietjenesten, i kategorien «Barnebok til film». 

Her er blant annet klassikeren «Den lille prinsen», «Doktor Proktor»-filmene (basert på Jo Nesbøs bøker), «Gubben og Katten» og «Karsten og Petra». 

Får vi lov, vil vi gjerne få anbefale særlig to filmer - «Kaptein Supertruse» (herlig politisk ukorrekte bøker om to rampeunger) og «Paddington»-filmene som minner deg på alt som er bra med England. 

Mest sett i T-We filmleie

De 10 mest populære filmene akkurat nå.

Stengt