Bestialske skurker og briljante helter: Se elleve sesonger av «Criminal Minds»

Tilgjengelig på alle plattformer. Kostnadsfritt for deg med T-We Plus.

Det er mye snakk om at vi nå er i «TV-serienes gullalder». Produksjonene blir stadig mer påkostede, og plottene mer innviklede.

Og stort sett elsker vi denne utviklingen.

Men av og til er det også veldig deilig å bare sette seg ned med en serie som bare følger én bestemt formel hver uke. Der man kanskje egentlig vet hva som skjer til slutt (den sadistiske skurken blir stort sett tatt) - men siden det gjøres så bra, spiller det ingen rolle.

«Criminal Minds» er en sånn serie. Nå kan du se hele elleve sesonger av den i T-We-portalen ( ABC Studios-arkivet ). Helt kostnadsfritt for deg med T-We Plus-abonnement.


Grusomme skurker

«Criminal Minds» følger etterforskningsenheten Behavioral Analysis Unit ved FBI, som i motsetning til CSI ikke jobber med tekniske spor.

I stedet er dette eksperter i fagfelt som psykoanalyse og lingvistikk, som fanger kriminelle ved å lage profiler av dem, studere statistikk og kryssjekking av mønstre. Dette er kort sagt noen av USAs smarteste kriminalitetsbekjempere.

Serien er ikke spesielt dyp eller grensesprengende, og det er ingen antihelter her - skurkene i serien er stort sett grusomme seriemordere eller sadistiske beist uten et godt bein i kroppen.

Men det er helt greit - særlig siden FBI-heltene våre er skrevet på en måte som gjør at man blir oppriktig engasjert i dem. I hvert fall etter å ha sett en sesong eller to i sammenheng.

Her oppsummerer Shemar Moore (som spiller Derek Morgan) serien på 30 sekunder: 

Prominente gjester

Flere kjente skuespillere har vært en del av teamet gjennom sesongene.

I de tre første får vi for eksempel se «Homeland»-helten Mandy Patinkin i en av hovedrollene, mens Jennifer Love Hewitt dukker opp i sesong 10 (produsentene har heller ikke utelukket et comeback på et senere tidspunkt).

Blant den faste staben finner vi norskættede Kirsten Vangsness som analytikeren Penelope Garcia, mens skuespillere fra Aaron Paul til Jason Alexander (George i «Seinfeld») har gjort gjesteinnhopp. Sistnevnte med langt, sølvgrått hår for anledningen. 

11 sesonger ligger altså nå i T-We-portalen, og du kan dermed både se moroa på TV-boksen, i appen og på nett.

Og som ikke det var nok, finner du også begge spinoff-seriene der også. I «Criminal Minds: Beyond Borders» skal teamet løse saker som inolverer amerikanere på utenlandsk grunn, mens «Criminal Minds: Suspect Behavior» følger et annet team - med blant andre Forest Whitaker og Janeane Garofalo på rollelista.

God fornøyelse!

Mest sett i T-We filmleie

De 10 mest populære filmene akkurat nå.

Stengt