Den beste maten – på ett brett: Slik blir nye Matkanalen

Som kjent blir magen fort mett, men sjelden øynene.

Mat må en ha. Men aldri har vi nordmenn vært så opptatt av hva det er som havner på asjetten og i glassene som nå. Vi higer etter historien bak råvarene, tradisjonene bak tilberedningen, og de små detaljene som gir retten det lille ekstra.

Når det nå kommer en helt ny matkanal på norsk tv, handler innholdet derfor ikke om reality og konkurranser – men snarere om maten, reisene og historiene bak.

Og det er få områder der det er mer fristende saker å ta tak i. I mer enn én betydning.

Matkanalen lanseres 1. desember og blir tilgjengelig på kanalplass 36.

 

Raw food og ølbrygging

Øivind Lindøe, lederen for den nye Matkanalen, er siviløkonom med fartstid i tv- og reklamebransjen.

Tv-kanalen vil samarbeide med norske produksjonsselskaper for å skape helt nye, fristende matprogrammer – samtidig som de kjøper inn appetittvekkende innhold fra resten av verden.

– Vi ønsker å være en tydelig nisjekanal – et spisset tilbud til de ekstra matinteresserte, sier Lindøe i en pressemelding.

– Vi er overbevist om at det er veldig stort ønske blant publikum til å se flere matprogrammer. Ved å samle matprogrammer på en og samme kanal, er man garantert å få se dette uansett når på døgnet man zapper innom, sier han.

Det blir å se trender som raw food, street food og ølbrygging – men også «god, gammaldags husmannskost», lover pressemeldingen.

 

Nært og fjernt

Zapper du innom, kan du for eksempel bli møtt av Tina Nordströms kjente skikkelse. Hun vil vise frem sine beste triks for julestria med «Tinas julekjøkken».

Et annet høydepunkt blir BBC-serien «Two Greedy Italians», som følger kokkene Gennaro Contaldo og Antinio Carluccio på en reise gjennom Italia, der de utforsker hvordan samfunnet og maten har utviklet seg i tandem gjennom årene. Contaldo er blant annet kjent som læremesteren til Jamie Oliver.

Matkanalen går på lufta 1. desember vil ligge på kanalplass 36 i grunnpakken på Canal Digital Kabel.

 

Mer informasjon finnes på Instagram (@Matkanalentv) og på Matkanalen.tv – der du også finner trailere for de mange programmene du kan glede deg til.

Stengt