Favorittserien på festival? Null problem

Her er fem forslag til lette sommerserier hvis du trenger en pause i teltet.

Jada, vi vet: Bruker du tiden på festival til å se på TV-serier, gjør du ett eller annet feil. Festivaltid er jo tid for musikk, venner og sosiale opplevelser. 

Likevel: Det hender jo at man trenger å slappe av noen timer den siste dagen. Eller at ventetiden på toget hjem blir lang. 

Og da kan det være greit å minne om at du har en verden av underholdning i mobilen din (alle seriene her kan ses via T-We-appen, som er gratis å bruke om noen i husstanden er TV-kunde hos Canal Digital Kabel). 

Her er serietipsene som er like essensielle for festivalsommeren din som solkrem og myggspray. 

1. Atlanta

Er du glad i musikk, kommer du til å bli glad i «Atlanta» - årets mest kritikerroste serie. Den er laget av Donald Glover, som mange også kjenner under artistaliaset Childish Gambino (låta «This is America» er blitt en av sommerens største hits). 

Glover spiller selv Earn Marks som i pilotepisoden oppdager at fetteren Alfred «Paper Boi» (Brian Tyree Henry) er i ferd med å få et gjennombrudd på byens rapscene.

Men vær advart: Dette er ikke noen feel good-suksesshistorie, snarere en smart, underfundig og ja, ofte morsom, samling av episoder som ofte tar helt egne retninger. Må ses!

Se sesong én

Se sesong to

2. Broad City

Serien handler om to jødiske jenter og deres marihuana-rike og penge-fattige liv i New York. De er frekke, de hater jobbene sine, de banner og har et liberalt forhold til sex. 

Serien er skapt og skrevet av venninnene Ilana Glazer (31) og Abbi Jacobson (34) som også spiller hovedrollene. De møttes gjennom improvisasjonsteater, og startet TV-karrieren med sin egen YouTube-serie før de ble plukket opp av Comedy Central.

«Broad City» er en av de mest kritikerroste komiseriene i nyere tid. Rotten Tomatoes’ utregning viser at TV-kritikerne har gitt den 99 (!) prosent anerkjennelse, mens publikum belønner den med 92 prosent.

Se fire sesonger her

3. Eventyrtid

Hvorfor anbefale en barneserie her, spør du?

Vel, «Eventyrtid» er ikke bare en barneserie - snarere et popkulturelt fenomen, stappfullt av referanser til spill, andre filmer og serier og med den beste musikken i noen «barneserie» noensinne. 

Her har Pitchfork en flott sak om komponisten Rebecca Sugar - og tro oss, er du i målgruppen er «Eventyrtid» som en varm klem etter en lang helg med for myemoro. 

Se Eventyrtid her

4. Scandal

Over til noe helt annet: Ble det litt for mye søle, og altfor lite glamour på festivalen din kan «Scandal» være et passende botemiddel. 

Her finner vi mengder av makt, intriger og sex, alt levert i et forrykende tempo - og med et glimt i øyet som hele tiden minner deg på at dette ikke skal være så fryktelig alvorlig ment. Dette er ikke «Twin Peaks», liksom, og skal ikke være det heller. 

Serien er skapt av Shonda Rhimes, som først ble kjent her hjemme for å ha laget «Grey's Anatomy». 

Se Scandal her

5.  Legion

Denne serien er rock 'n roll. For eksempel er en av hovedkarakterene oppkalt etter Pink Floyd-legenden Syd Barrett, lydsporet er fullt av glitrende låter fra 60- og 70-tallet, og den er blitt berømt for lange, psykedeliske musikksekvenser. 

Men først og fremst er den en veldig annerledes superheltserie (delprodusert av Marvel, skrevet av «Fargo»-skaper Noah Hawley), der vi følger figuren David Haller som oppdager at han har superkrefter. 

Problemet er at han er innlagt på psykiatrisk - og hva som er superkrefter og hva som er mental sykdom, og hvordan David kan lære å skille mellom dem, er også et sentralt spørsmål i serien.

Se sesong en her

Se sesong to her

Last ned T-We-appen

Se sport, TV-serier og massevis av barneinnhold, når og hvor du vil. 

Stengt