Lanseres nå! Her er alt du trenger å vite om «årets beste serie»

Slik imponerer du middagsgjester med faktakunnskap om den nye Netflix-serien «Mindhunter».

Det er ikke akkurat noen stor mangel på gode TV-serier om dagen, men likevel - serien som lanseres i helgen kommer det til å bli enormt mye snakk om. 

Fredag 13. oktober kommer nemlig Netflix med sin nye serie «Mindhunter», der selveste David Fincher («Se7en», «Gone Girl», «Fight Club») har regissert de to første episodene. 

TV-kritiker Asbjørn Slettemark er ikke i tvil: 

– Den er ikke bare så bra som jeg håpet den skulle være - den er enda bedre, sier han i den nye episoden av podcasten «Kompasset»

Basert på pionér

Hører du på «Kompasset» med nevnte Slettemark og Kristopher Schau, kommer du til å være godt forberedt når første episode av «Mindhunter» dukker opp. 

Ikke bare snakker de om serien i ukas episode, i forrige uke diskuterte de også boka serien er bygget på - «Mind Hunter: Inside The FBI's Elite Serial Crime Unit». 

Last ned ukas Kompasset her

John E. Douglas, forfatteren av boken og utgangspunkt for en av karakterene i serien, var en av FBIs første eksperter på psykologisk profilering

Med andre ord at han lagde en profil av gjerningsmannen basert på åsted, drapsmetode og andre detaljer. En kontroversiell etterforskningsmetode i dag, og fullstendig uhørt i 1979 - da «Mindhunter» finner sted. 

– Jeg har sett to episoder, og det er noe av det kuleste og beste jeg har sett av TV-serier i år og kanskje på flere år, sier Slettemark. 

Flere gulltips

Vi skal ikke avsløre så mange flere detaljer om «Mindhunter» her, men får du med deg de to siste episodene av «Kompasset» vil du ha massevis av faktakunnskap til å kunne imponere middagsgjester som ønsker å diskutere serien i ukene som kommer. 

Dette er for øvrig ikke det eneste tipset herrene Slettemark og Schau kommer med denne uka. 

De diskuterer også den beste nye podcasten siden «S-Town» og tegneseriesensasjonen «My Favorite Thing Is Monsters». 

Last ned ukas Kompasset her

Med Slettemark og Schau

Få de beste tipsene fra «Kompasset»

Ukentlige anbefalinger til ting å se, høre på og lese. Og dingser som gjør livet ditt litt bedre. 

Stengt