Nytt i T-We: Absurd humor, høyaktuelt drama og et gjensyn med en av 00-tallets store actionserier

FOX+-arkivet i TV- og strømmetjenesten T-We er oppdatert med to nye serier og en ny sesong av Prison Break.

FOX+- er ett av flere arkiver i T-We der du finner en mengde kvalitetsserier som du kan se når og hvor du vil på T-We-boksen, på nett eller i T-We-appen.

Arkivet oppdateres med nye titler med jevne mellomrom, og nå har tre spennende nyheter ankommet tjenesten:

Wilfred

Den deprimerte advokaten Ryan Newman (Elijah Wood) vurderer å ta livet sitt da naboen ringer på døra og spør om Newman kan passe hunden hennes, Wilfred, mens hun er på jobb.

Newman, som eneste person, ser hunden Wilfred som et menneske i hundekostyme, og møtet mellom dem blir starten på et spesielt vennskap.

En TV-serie som handler om en suicidal mann som blir venn med en hund han ser som et menneske i hundekostyme, er akkurat så originalt og merkelig som det høres ut.

Med en veteran som David Zuckerman, som i flere år har hatt styringen på den animerte komiserien «Family Guy», er det i tillegg bare å vente seg humor av det røffere slaget.

– Vi er ikke en TV-serie som skal appellere til massene. Vi er en rar, liten, eksistensiell stoner-komedie, sier Zuckerman i et intervju med HappyCool.

«Wilfred» er med andre ord ikke for alle, men er du glad i absurd humor i en serie som går sine helt egne veier, er serien et spennende valg. Alle fire sesonger av serien ligger ute, så her er det dessuten bare å «binge» i vei!

Se serien her

Shots Fired

En ung, hvit mann ligger død i gaten etter å ha blitt stoppet av politiet for en rutinesjekk. Over ham står en afroamerikansk politimann med våpenet ute og med kruttrøyk fra løpet.

Politibetjenten hevder han skjøt den unge mannen i selvforsvar etter at de to havnet i håndgemeng og sistnevnte forsøkte å ta politibetjentens våpen.

For å unngå et nytt «Ferguson» – den virkelige hendelsen der det oppstod opptøyer etter at en hvit politimann skjøt og drepte den 18 år gamle afroamerikanske Michael Brown – åpner Justisdepartementet en etterforskning av skytingen. Denne etterforskningen danner bakteppet for seriens handling.

«Shots Fired» er med andre ord høyaktuell i dagens amerikanske klima der flere politiskytinger av ubevæpnede sivile har splittet befolkningen – og skapt en til tider opphetet debatt om rasisme og politivold.

Flere amerikanske anmeldere mener serien lykkes godt med å behandle disse ømtålelige temaene.

«Shots Fired» er dog først og fremst en TV-serie, og den beskrives i hovedsak som en god en, med en uredd behandling av vanskelige og svært aktuelle temaer på toppen.

Se serien her

Prison Break

Brødrene Scofield-Burrows har virkelig fått bryne seg på litt av hvert siden lillebror Michael (Wentworth Miller) sørget for å bli fengslet for å hjelpe sin storebror Lincoln (Dominic Purcell) å rømme fra samme fengsel i sesong én.

«Prison Break» var en av de virkelige store TV-snakkisene da den først dukket opp på norske TV-skjermer på midten av 2000-tallet, og har siden blitt viden kjent for sin fartsfylte og intense action.

For de av oss som ønsket seg mer «Prison Break» etter at sesong 4 avsluttet er det gledelig nyheter at serien i 2017 returnerte for en femte sesong med nok et fluktforsøk på trappene.

Ifølge Dagbladet er det Dominic Purcell og Wentworth Miller selv som kom på ideen om å samle gjengen igjen i en femte sesong, etter at de samarbeidet på filmen «Flash».

– Da vi møttes på settet var det som om vi aldri hadde vært fra hverandre de siste årene, og etter hvert ble tanken på å gjøre mer «Prison Break» mer og mer innlysende. Vi tok deretter kontakt med produsentene om et gjensyn, uttalte Purcell til pressen under Comic-Con i 2016.

Sesong fem byr på flere overraskelser (som vi ikke vil røpe her for å unngå spoilere fra sesong 1–4) og ikke minst action i kjent «Prison Break»-stil. Brian Tallerico oppsummerer og beskriver det hele godt i én setning på rogerebert.com:

– På sitt beste er «Prison Break» TV-serienes «The Fast and the Furious» – den tar ikke seg selv for høytidelig og leverer like mengder vanvittige plot-twister, action-scener og svulstig dialog.

Både sesong fem og de foregående fire sesongene ligger ute i T-We.

Se serien her

Last ned T-We-appen

Se sport, TV-serier og massevis av barneinnhold, når og hvor du vil. 

Stengt