Serietips: Vilt kritikerrost krimkomedie du enten vil elske eller hate

«Search Party» er smart satire om sosiale medier-generasjonen.

Splitter nye «Search Party» anbefales ikke nødvendigvis for alle, men er du fan av amerikanske serier som «Arrested Development», «Girls», «Broad City» og «Bored to Death» (eller filmen «Gone Girl») bør du definitivt også følge med nå

Vi snakker om en slags hipster-komedie-krimserie, som er spilt inn på relativt lavt budsjett, men mye entusiasme og stort overskudd av kreative ideer.

Den innflytelsesrike TV-kritikeren Matt Stoller Seitz i New York Magazine var blant dem som lot seg begeistre, og ved premieren skrev han at dette umiddelbart seilte opp som en av de beste seriene i 2016.

Fra i dag kan du se første episode i T-We-portalen. Det kommer også en ny episode hver tirsdag. Se dem i TNT-arkivet.

 

Vellykket satire

Hovedfiguren i «Search Party» er Dory (spilt av delvis norskættede Alia Shawkat fra «Arrested Development»), en ung newyorker som lever et forholdsvis vanlig liv sammen med den utrolig tafatte kjæresten Drew.

En dag forsvinner en gammel klassekamerat, og det utløser en krise hos Dory.

Hun tar på seg oppgaven med å finne den forsvunnede jenta, og hun krever at kjæresten og de utrolig selvopptatte vennene skal hjelpe henne.Mysteriet i seg selv er bare passe spennende, men nøkkelen til serien ligger i det morsomme og velskrevne persongalleriet Dory og gjengen møter på underveis.

«Search Party» er dessuten blitt et sjeldent eksempel på vellykket satire om yngre millennials, ifølge New York Magazine-kritiker Seitz.

– Den gjør mange ukomfortable observasjoner om moderne liv, og særlig tendensen vi har til å forveksle sosiale medier og SMS-aktivitet med handling som virkelig betyr noe, skriver han.


Allerede fornyet

Til tross for det satiriske aspektet, er ikke poenget med serien å gjøre narr av figurene eller generasjonen den portretterer.

– Det er mange som dømmer og fornærmer vår generasjon. Men vi lever i en tid der alle har 25 profiler på sosiale medier, og forsøker å ha 25 samtaler gående på samme tid. Det krever mye, sier hovedrolleinnehaver Shawkat i et intervju med Time.Første sesong har 100 prosent fresh rating hos Rotten Tomatoes (som betyr at den utelukkende fikk positive anmeldelser i USA), og nå er det bestemt at det også vil komme en andre sesong av serien.

For øvrig er dette låta som spilles i introen (du kommer garantert til å lure, etter å ha hørt den noen ganger)

 

Fra i dag kan du se første episode i T-We-portalen. Det kommer også en ny episode hver tirsdag. Vanlig TV-premiere blir på TNT 14. februar kl. 21.00.

Stengt