Derfor er «Star Wars™: The Last Jedi» blant de beste i serien så langt

Nå er den åttende «Star Wars»-filmen endelig tilgjengelig i leietjenesten.

Å diskutere hvorvidt «Star Wars: The Last Jedi» var noe annet enn en gigantsuksess, virker kanskje snålt. Vi snakker tross alt om en film som har spilt inn over 10 milliarder kroner på verdensbasis i etterkant av kinopremieren i midten av desember i fjor, og som stort sett har fått glimrende kritikker verden over.

Likevel skal vi ikke stikke under en stol at det dukket opp enkelte kritiske røster i ukene etter premieren. Noen eldre fans har for eksempel hvisket litt om at tonen fra den originale trilogien har forsvunnet litt - at de ikke kjenner seg helt igjen i universet skapt av den visjonære regissøren Rian Johnson.

Vel, det er vi med all respekt helt uenige i. Og her gir vi deg 4 grunner til at vi mener denne er blant de beste i serien så langt.

Slik leier du film i T-We



Filmen er kanskje den mest komplekse «Star Wars»-filmen til nå



«Star Wars»-trilogien har i sin enkleste form handlet om det gode mot den onde, lyset mot mørket. I «Star Wars: The Last Jedi» får regissør Johnson lov til å utforske denne motsetningen på en hakket mer intellektuelt utfordrende måte. 

Kraften er mer komplisert og i mindre grad bare et gode, men kan også være en byrde for dem som er i besittelse av den. Hovedkarakter Rey (Daisy Ridley) har for eksempel en plutselig dragning mot mørket, mens Kylo Ren (Adam Driver) også har en intens indre konflikt som får enorme konsekvenser.

Rom for både action og humor

Selv om filmen gir litt å tenke på, er selve handlingen relativt enkel (den minner ofte om «The Empire Strikes Back») og adrenalinfylt underholdning. Det er jo en «Star Wars»-film!

Vi skal ikke spoile veldig mye rundt selve handlingen her nå, men vi kan vel avsløre at «Star Wars: The Last Jedi» plukker opp lyssverdet der J.J. Abrams' «Star Wars: The Force Awakens»(2015) sluttet.

Rey befinner seg på Luke Skywalkers (Mark Hamill) øde havplanet Ahch-To, der hun trygler ham om å undervise henne i jedikunsten. Prinsesse Leia & co. sliter nemlig voldsomt i møte med krigsmaskineriet til First Order, som truer med å ødelegge dem totalt - og indre splid om strategi hjelper dem ikke noe særlig.

At handlingen er relativt enkel å følge gir den imidlertid masse plass til store, fantastiske actionscener og en dose særegen «Star Wars»-humor som man har lært seg å forvente av dette universet.

Fantastiske skuespillere som storkoser seg



Det har vært noen flinke «Star Wars»-skuespillere gjennom tidene, men i vår bok er det få som overgår Adam Driver - skuespilleren som blant annet er kjent fra «Girls», og som spiller Kylo Ren her.

Likevel er han nær ved å toppes i denne av legenden Laura Dern. Den tidligere Oscar-nominerte skuespilleren storkoser seg åpenbart i rollen som viseadmiral Amilyn Holdo, som kommer i konflikt med Poe Dameron (Oscar Isaac).

Så mye koste Dern seg faktisk, at hun ikke klarte å holde seg fra å lage «pew pew»-lyder med munnen da hun avfyrte blasteren sin mot slutten av filmen. Regissør Rian Johnson syns det var så artig at han lot det bli i klippen.


Verdens mest nusselige fugleart

via GIPHY

De er supersøte, fluffy og altfor nysgjerrige. Noen vil kanskje si en smule irriterende, men porgs- den helt spesielle fuglearten som bor på Ahch-To - tar aldri for mye plass i «Star Wars: The Last Jedi».

Vi digger dem i hvert fall, og har allerede kjøpt inn flere kosedyr for å gi bort i gaver til neste jul.

Men nå er det nok prat fra oss - enten elsker du «Star Wars» fra før, og da mener vi «Star Wars: The Last Jedi» fortjener flere gjensyn, eller så bør du for all del kaste deg over denne nå.

God filmkveld!

Slik leier du film i T-We

Filmleie

Velg blant de nyeste og beste filmene på T-We. Se filmene på TV, PC/Mac, nettbrett og mobil, når og hvor du vil.

Stengt