Nå kan du få kinoaktuelle filmer rett inn i stua

– Vi ønsker at kinoene og teknologien skal leve lykkelige sammen.

Husker du hvordan det var før i tiden? Hvis man ikke rakk å se en film på kino, måtte man vente i månedsvis – om ikke ett år – før filmen ble tilgjengelig på hjemmevideomarkedet.

Det har heldigvis blitt bedre.

I de siste årene har gapet mellom kinolansering og hjemmemarkedet vært noen måneder, men nå kan ventetiden bli enda kortere - i hvert fall på enkelte titler.

Kinofilmer på T-We Filmleie

TV- og strømmetjenesten T-We innleder nå samarbeid med Nettkino.no om å eksperimente med utleie av aktuelle kinofilmer. Filmene i testprosjektet, som primært er norske, vil bli tilgjengelig bare få uker etter kinopremieren – så fort de begynner å bli utspilt på kino.

– For dagens travle mennesker som ikke får sett alle filmer på kino, så er dette et etterlengtet tilbud,  sier Elisabeth O. Sjaastad.

Hun er prosjektleder for Nettkino.no, som nå altså inngår et samarbeid med T-We Filmleie.

– 90 prosent av alle som vil se en film på kino, gjør det i løpet av de seks første ukene. Dermed er det et restpublikum på ti prosent som av ulike grunner ikke har fått se den på kino. Det er derfor vi har lagt oss på rundt seks uker; da spiser man ikke av kinopublikummet, sier hun.

Du har muligens selv erfart å være blant dem som ikke har rukket å se en film du har gledet deg til. Kanskje fordi det var mangel på barnevakt, eller rett og slett at det ikke har vært nok timer i døgnet.

– Vi ønsker at kinoen og teknologien skal leve lykkelige sammen. Dette skal ikke være noen erstatning til kinoene, men et supplement.

Utleieprisen blir omtrent den samme som en kinobillett.

«Los Bando» først ut

Første kinofilm ut i T-We Filmleie, blir den norske feelgood-komedien «Los Bando», hvor et ungt rockeband legger ut på en travel og morsom roadtrip fra Hedmark til Troms i håp om å rekke å delta i NM i Rock.

Filmen har fått jubel fra kritikerne, og hadde kinopremiere 16. februar. Og allerede fra 23. mars kan du se den hjemme i stua på din T-We boks eller på Nettkino.no.

Nylig ble «Los Bando» vist under filmfestivalen i Berlin, og stemningen i salen var høy.

– 1500 tyske ungdommer var helt ville av begeistring! Etter visningen var det lange køer med ungdommer som ville sikre seg autografene til skuespillerne, så filmen treffer absolutt målgruppen, sier Sjaastad.

– Derfor er det veldig kult at nettopp «Los Bando» blir den første filmen som blir tilgjengelig hos Canal Digital. At vi kan få ut en fersk og norsk film til publikum så fort, er kjempepositivt.

Filmen er kun tilgjengelig på T-We bokser, ikke på T-We app eller t-we.no.

Filmleie

Velg blant de nyeste og beste filmene på T-We. Se filmene på TV, PC/Mac, nettbrett og mobil, når og hvor du vil.

Stengt